|
| Autor |
Wiadomość |
Ramotny
|
|
Temat postu:
Wysłany: 14-01-2010 - 15:12
|
|
Heli pilot

Status: Offline
|
|
| a HD jest nieco inaczej bo to USA a nie HongKong. Ze Stanów przesyłki idą max 10 dni. |
_________________ Pozdrawiam,
Grzegorz
==========
Mieć czy latać? oto jest pytanie...
|
| |
|
|
|
 |
sqymon
|
|
Temat postu:
Wysłany: 21-01-2010 - 11:14
|
|
Heli pilot

|
|
i kolejne zmagania ze sklepem rc4max.pl cały czas to samo zamowienie z 21 grudnia
Sprawa wygląda następująco:
- zamiast 2 sztuk EK1-0284 dostałem tylko 1 sztukę (dźwignie flybara)
- nie wiadomo skąd dostałem odbiornik esky 35MHz EK2-0420A
- kabinka niestety jest rozklejona i pęknięta :/
- ze zdjęc na stronie internetowej sklepu wynikało że element EK1-0413 posiada także krótkie snapy łaczące okucia łopat z mikserami, niestety są same ramki
ostatni punkt wyliczanki to można sie uprzeć że naciągany, ale ten element akurat specjalnie kupowałem dla tych krótkich snapów :/
generalnie z całego zamówienia poprawnie przyszły tylko łopatki ogonowe
pierwsze co wysłałem maila do sklepu z opisem sytuacji, odpowiedzi brak
pare dni później dzwonie, facet wogole nie w temacie, mówi że oddzwoni lub napisze maila w którym sie ustosunkuje, czekam pare dni i nic
dziś dzwonie ponownie, pan już pobieżnie znał temat (pewnie pamietał od poprzedniej rozmowy) i uwaga proponuje mi rozwiązanie! poprosiłem aby przesłał mi je mailem bo w pewne kwestie nei chciało mi sie wierzyć!
Kod: Witam
Proponuje zebysmy zrobili to w nastepujacy sposob.
Prosze nam odeslac uszkodzona kabinke i inne zle wyslane rzeczy.
Jak tylko to wszystko =do nas dotrze to odeslemy poprawnie zamowione
rzcze i do paczki wlozymy rownowartosc za wysylke do nas uszkodzonych
rzeczy.
Pozdrawiam
Najbardziej irytuje mnie fakt włożenia do koperty pieniędzy z równowartością kosztów przesyłki które ja poniosłem.
Po całym zajściu rezygnuje z reklamacji.... szkoda roboty i zachodu dla tego zapomianego zestawu dźwigni, kabinke skleje, a gratisowy odbiornik? nie wiem - jakąs zupe na nim ugotuje bo własnie sie przerzuciłem na 2,4GHz  |
_________________ HK450 V2 - szuka mocy: Typhoon 2218H -> Align 430L -> TP 2415-07T
HK-6X 2,4GHz
Łopaty do góry
|
|
|
 |
PAULO
|
|
Temat postu:
Wysłany: 21-01-2010 - 11:23
|
|
Heli pilot
|
|
| Olałbym tą sprawę przy takim odzewie ze strony sklepu , odbiornik sprzedać na A , kupić za tą kasę to co potrzeba . |
_________________ LAMA v3 dawne czasy
BELT - dawca organów
BELT - full alu
LAMA v4 Xtreme
HACKER SUPER ZOOM
TURBO 2 Foamy
FOKKER DR1
Copter Max-Z
CopterX SE V2
|
| |
|
|
|
 |
tukan
|
|
Temat postu:
Wysłany: 22-01-2010 - 16:49
|
|
Heli pilot
|
|
dzisiaj dostalem paczke z rc711 ktora zostala wyslana 15/1/2010 czyli 7 dni temu. super  |
_________________ Pozdrawiam Łukasz
ESky Honey Bee 2 FP3 2.4G 4ch RTF - sprzedany
HK-450GT Pro 3D Belt-Drive - ale ma powera
|
| |
|
|
|
 |
Qugar_
|
|
Temat postu:
Wysłany: 04-02-2010 - 10:34
|
|
Heli pilot

|
|
Witam zamawiałem w tym sklepie 25.01.2010 przesyłka u mnie 02.02.2010
bardzo dobry sklep, bardzo dobry kontakt, i ceny też wydają się być Przystępne. przy zamówieniu podajcie hasło EP heli to pan powiedział że jakiś gift do paczki wsadzi
http://www.startheli.com/ |
_________________ Lama V3
KDS 450 3 x CS929mg, KDS 800, D922 MG, KDS 40A, KDS-WS2838 3650KV
KDS 450 C 3 x CS929 mg, digitalGyro 104-AL, Ds520, Turnigy40A, Typhone 3550KV
Spektrum DX7
GG1683530
|
| |
|
|
|
 |
emjot
|
|
Temat postu:
Wysłany: 05-02-2010 - 08:51
|
|
Heli pilot

|
|
Kolejny raz muszę bardzo ale to bardzo pochwalić sklepik Helipad.pl Tomka Szypowicza. Wczoraj dostałem od nich nowy RX do 4#3B ale okazało się że się zagapiłem i zamówiłem nie ten co trzeba. Wystarczył mailik i dzisiaj rano już dzwonił do mnie kurier że ma przesyłkę. Wysłali nie czekając na odesłanie tamtego i wpłatę różnicy w cenie.
Wielki PLUS! Wiem że nadmierne zaufanie do klienta czasem prowadzi do zguby, ale brak zaufania prowadzi do jeszcze większej. Dzięki! bo już się bałem że na weekend zostanę bez zabawki:) |
_________________ Maciek J. [eMJot]
T-REX 450 V2
HK450 - nie lubię go, chyba przeznaczę na dawcę organów
Walkera 60#B w rozsypce porzucona[sprzedam złom jak coś]
Walkera 4#3B
Honey Bee FP - było na początku
Apka: WK2801
|
| |
|
|
|
 |
cervandes
|
|
Temat postu:
Wysłany: 05-02-2010 - 12:45
|
|
Heli Kadet

|
|
| i ja polecam serdecznie Helipad. Gdyby nie oni to nie zacząłbym przygody z Heli. Okazało się któregoś dnia, że sklep mam "pod nosem". Zajrzałem na 15 minut, wyszedłem po godzinie, na dodatek zamówiłem CX450. Realizacja szybka, dostępność części idealna, pomoc Bartka również na najwyższym poziomie. |
_________________ CX450SE GY401
DX6i
|
| |
|
|
|
 |
radios24
|
|
Temat postu:
Wysłany: 05-02-2010 - 12:51
|
|
Heli pilot

|
|
| Również polecam helipada. Zamawiałem u nich pare drobiazgów do mojego helika, wszystkie przyszły w ciągu dwóch dni. |
_________________ Pzdrowienia dla helimaniaków
BLADE CP PRO (zkretowany)
SPEKTRUM DX6I
RAYTRONIC C14
|
| |
|
|
|
 |
toleek8
|
|
Temat postu:
Wysłany: 05-02-2010 - 14:36
|
|
Heli pilot

|
|
Ja także polecam helipada dobre ceny, szybka wysyłka i świetny kontakt.
Teraz czekam na przesyłkę z Copterem 450SE V2 z www.ehirobo.com. Jak dojdzie to napisze co i jak  |
_________________ Lama V4
CopterX 450SE V2
Spectrum DX6i
|
| |
|
|
|
 |
Kornelitoo
|
|
Temat postu:
Wysłany: 05-02-2010 - 16:09
|
|
Heli pilot

|
|
Ze wszystkich sklepów w których zamawiałem akcesoria modelarskie helipad był najszybszy Polecam ! |
_________________ Pozdrawiam Kornel
Belt V2, Opal Kyanite, Pitts Special, Edge 540T , Extra 300S EPP , DX7
http://vimeo.com/user2571916/videos
|
| |
|
|
|
 |
toleek8
|
|
Temat postu:
Wysłany: 20-02-2010 - 15:42
|
|
Heli pilot

|
|
Doszła do mnie przesyłka z www.ehirobo.com czekałem 15 dni od zapłaty. Wszystko ok i nic nie uszkodzone niestety musiałem zapłacić 177zł za paczke:/ ale poza tym to jestem zadowolony  |
_________________ Lama V4
CopterX 450SE V2
Spectrum DX6i
|
| |
|
|
|
 |
Decco
|
|
Temat postu: Re: Opinie o sklepach, które nas zaopatrują :)
Wysłany: 21-02-2010 - 08:46
|
|
Heli Rookie
|
|
Arkos napisał: modele sklep pl jest stosunkowo drogim sklepem, źle wypada w porównaniu do innych sklepów, ale ja nie mam wyjścia i niestety kupuję w tym sklepie paliwo i drobne części do modeli samolotów. Obsługa tez taka sobie, mogli by się bardziej starać i udzielać się w rozmowie z klientem. Rozmawiam ze sprzedawcą, a On klika sobie na internecie ... , lekceważenie klienta ! Wchodzisz do sklepu, a sprzedawcy siedzą i klikają w myszki ... Jest jeden nowy (chyba) sprzedawca, taki przy kości troszeczkę i w okularach, przynajmniej On sprawia wrażenie, że się stara EDIT: (po paru miesiącach obrósł w piórka, już się nie stara)
Tyle moich przemyśleń na temat tego sklepu ! Dobrze, że jest, nie ma wyboru :/
Ja mam inne zdanie, kilka miesiecy temu kupowałem u nich raptora, pech chciał, że w sobote było święto. Zadzwoniłem na komórke i ...... umowilem sie na niedziele. Po prostu szok podjeżdżam pod sklep i patrze OTWARTE siedziałem chyba z 40min sluchajac porad. Według mnie dobre podejscie do klienta, chociaż byłem tam raz i chyba miałem przyjemność z właścicielem. |
|
|
| |
|
|
|
 |
Mikael
|
|
Wysłany: 25-02-2010 - 11:18
|
|
Heli Rookie

|
|
Mimo małego stażu powietrzno-sprzętowo-zakupowego też chcę się dołączyć.
Bardzo gorąco polecam HELIPAD. Super obsługa, tempo wymiany maili, porady, ostatnio dogadałem się nawet o pewne niestandardowe gratisy do mojej Lamki a pytałem czy można to gdzieś kupić).
I to, co mi się tak bardzo u nich podoba - zazwyczaj zakupy w pn wieczorem (via net), we wt wysyłka i to pocztą, a w śr paczucha
Czuję też obywatelski obowiązek by OSTRZEGAĆ i ODRADZAĆ rc4max.pl
Jakimś trafem dotarłem na ich stronę, przeglądam - i widzę, że goście chyba nie bardzo wiedzą, co sprzedają: łopaty Xtreme do Lamy za 9.40 a zwykłe za 9! ALE za to metalowe mocowanie łopat za 7.50!!!! Tego nie można przegapić
Zrobiłem zakupy (do tego szereg innych istotnych tuningów). Czekam. Paczka też szła może z 8 dni (i też dostałem mailową odpowiedź, że wtedy a wtedy wysłana). Doszła.
Otwieram, a tam zamiast mocowania w woreczku 7.50 i na byle kartce napisane "Nie mamy teraz na stanie" - bez żadnego uzgadniania ze mną.
Mówię sobie, no dobra, walnęli się na stronie, nie będę świnia, 60zł by lekko stracili. Ale to nie koniec - zamiast dwóch par łopat Xtreme (1x góra i 1x dół) - 3 pary (2x dół, 1x góra), ale za to brak zębatki napędzającej wał wewnętrzny (biorąc pod uwagę różnicę ich cen to jestem 2.40zł na minusie - symbolicznie, ale to zawsze symboliczny MINUS). Paragon (sam jestem sprzedawcą i mnie to poirytowało) - z jedną tylko pozycją "części modelarskie" i ogólna kwota, wa mać!, a wyszczególnić to co?!
I teraz najlepsze - maile z wyjaśnieniami. Piszę o tych łopatach, zębatce, mocowaniu. Odpowiedź: łopaty proszę odesłać, prześlemy dobre, w woreczku zwrot kosztów (jak u Kolegi wyżej), zębatka - PEWNIE SIĘ ZAWIERUSZYŁA W PACZCE, proszę sprawdzić (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), mocowanie łopat - "kupiliśmy za bardzo niską cenę, ale prowadzimy też sklep na miejscu, najzwyczajniej się sprzedało, nowa partia kupiona przez nas już za wiele więcej". A co mnie obchodzi, gdzie się zaopatrujecie?!?!?!
Taka ignorancja i lecenie w głupa (było się przyznać, że ktoś źle cenę w necie wystawił) - sorry, ale samemu sprzedając stwierdzam: pałka się przegła :/
Na maile już 2 tyg. nie odpisują, dałem im czas, że do piątku mam życzenie ;P odebrać paczkę z zaległymi rzeczami. Jak nie przyjdzie - to przekazuję sprawę do PIH.
Nie chodzi tu o marne 2 zeta ale o zasady.
!!ODRADZAM rc4max.pl!!
Cóż rzec na koniec - helipadzie, przebacz niewierność! ;P
Udanych zakupów wszystkim Pilotom. |
Michał
Lama V4 2,4GHz + dodatki Xtreme
|
| |
|
|
|
 |
sqymon
|
|
Wysłany: 25-02-2010 - 12:12
|
|
Heli pilot

|
|
@Mikael
popioeram w 100%, zrób z nimi porządek, choć nie wiem co to PIH (pewnie Państwowa Izba Handlowa tak sobie to rozszyfrowałem )
ja olałem na koncu całą sprawe choc w sumie też na cąłym interesie byłem w plecy (bo co mi po czesciech ktorych nie mam gdzie wykorzystac).
widać panowie z tego skelpu robią to z premedytacją (woreczki z pieniedzmi, źle wysłane częsci itp), ale najważniejsze że naświetliliśmy to na forum, aby ioni helimaniacy unikali tego sklepu jak ognia! |
_________________ HK450 V2 - szuka mocy: Typhoon 2218H -> Align 430L -> TP 2415-07T
HK-6X 2,4GHz
Łopaty do góry
|
|
|
 |
Mikael
|
|
Wysłany: 25-02-2010 - 14:15
|
|
Heli Rookie

|
|
Blisko - PIH to Państwowa Inspekcja Handlowa
Jak się sprawa potoczy to Wam zrelacjonuję. W sumie dużo nie straciłem, ale chodzi właśnie o obsługę klientów, o kolejnych, którzy zechcą tam kupować. No nic, we will see  |
Michał
Lama V4 2,4GHz + dodatki Xtreme
|
| |
|
|
|
 |
|
|
|