Do premiery Bad Company 2 jeszcze jest troche czasu.
Dlatego też, w międzyczasie możemy pobawić się jeszcze w BF2 z tym modem koncentrującym się głównie na lataniu http://www.youtube.com/watch?v=5kxMaZk0Gzo
A co do MW2, to troche wkurzające jest to, że na całym polu bitwy rządzą ludki latające z podwójnymi shotgunami i nikończącym się sprintem.
Singleplayer bardzo mi się spodobał.
_________________ T-Rex 500
T-Rex 250
"Jak nauczysz się latać Fox'em to polecisz na drzwiach od stodoły!" - Tekst kogoś bardzo mądrego
bigmrowa
Temat postu:Wysłany: 30-01-2010 - 15:24
Heli pilot
Status: Offline
Właśnie zasysam demo BC2 na 360 )))
_________________ T-Rex 450 Sport
SJM180 CF , GU-210 + Ino-Lab HG-201 HB
3DX 500SE Gy401+S9254, ESC CC 60 A, BEC WB
Futaba 8FG 2,4 ,Turnigy 9x 2,4
Phoenix RC
T-Rex 600 w planach.
W pudle T-Rex 250, HK250,450
Bete mozna pociagnac z wielu miejsc, ale haczyk jest w tym ze klucz do bety mozna dostac tylko kupujac pre-order. Jedynie steam ma juz tylko taka opcje
Powiem tak - kopara nie tylko mi opadła.
Gra robi wrażenie, realizm zarówno pod względem grafiki jak i dźwięków jest powalający.
Nie potrzeba już całego magazynka żeby kogoś zabić, a dźwięki broni, wybuchów i helikopterów...
Musicie to sami zobaczyć podaje pare screenów i krótki filmik.
MW2 może sie schować.
Następny filmik z beta-testów tym razem bardziej skupiający się na walce czołgami i rozwalaniu czego tylko sie da
Według mnie gra ma bardzo mało wad, ale należy je wymienić:
Równowaga, a raczej jej brak jeżeli chodzi o bronie. - Może tylko mi tak się wydaje, ale ak47/74 z tłumikiem, niczym się nie różni od SCAR-L z tłumikiem. Z kolei XM8 w wersji kompaktowej ma takie same staty jak te poprzednie bronie z jedną różnicą - większym rozrzutem. Na polu walki króluje XM8. 2-3 strzały i leżymy.
Moim ulubieńcem jest PKM - na stojąco rozrzut jak nie wiem co, ale jak sobie przycelujemy i kucniemy, to mało kto przeżyje więcej niż 2-3 trafienia
Pojazdy są dobrze zbalansowane, "czuć" czym jedziemy - inaczej jeździ czołg, inaczej quad a inaczej APC.
Jeśli chodzi o obrażenia zadawane przez pojazdy - jest dobrze ale mogłoby być lepiej przynajmniej w przypadku czołgów.
Rozumiem, może to są naboje AP a nie odłamkowe, ale gdyby taki pocisk wybuchł metr ode mnie to raczej bym tego nie przeżył. A nawet jeśli, to udawałbym martwego
No i lagi. Nie mogę powiedzieć, że jest to jakaś rażąca wada - możliwe że jest tak dlatego, że bardzo ale to bardzo dużo osób uczestniczy w beta testach. W finalnej wersji tendencja gry do lagowania będzie zmniejszona.
No i zniszczenia. Niszczenie budynków jest spektakularne, aczkolwiek nie jest dokładnie tak jak w trailerach - żadko kiedy budynek cały się zawala, a jeśli już to tylko niektóre budynki to robią - my musieliśmy prowadzić 20 minutowy ostrzał ze spawnu atakujących aby chata Wuja Toma, w której siedzieli obrońcy się zawaliła. Co ciekawe, walący się budynek nic im nie zrobił
Budynki niszczą się do pewnego momentu kiedy zostaje tylko "szkielet" budynku. Myślę, że gdyby budynek w pełni się rozwalał byłoby bardziej realistycznie i spektakularnie. Ale to też nie jest jakaś straszliwa wada. Natomiast na polu bitwy występują takie smakołyki jak niezniszczalne skrzynki wielkości łóżka czy śmietniki, których za cholerę nie da się przejechać kilkutonowym czołgiem.
No i nie ma samolotów... Ale to chyba nie jest wada. Widzicie, na tym filmiku który teraz zamieściłem - na całym serwerze jest zadyma, latają pociski, rakiety i różne inne rzeczy, które mogą wyrządzić krzywdę.
Myślę, że gdybyśmy do tego dołożyli samoloty to strasznie trudno byłoby się połapać na polu bitwy i nie byłoby szansy przeżyć więcej niż 2 minuty od spawnu.
Do tej pory jedyne samoloty jakie zauważyłem to te kierowane przez skrypty - jedne to transportowe, zrzucające "atakujących" a drugi to A10 który przelatuje i ostrzeliwuje drogę gdy "atakujący" zniszczą pewne obiekty.
Dlatego też ja i nie tylko ja wyrobiłem już sobie zdanie - gra jest przełomowa, bije wszytkie inne w swoim gatunku na głowę. Jedyne co EA musi teraz zrobić to lekuchno poprawić jej działanie no i te niezniszczalne śmietniki, a resztę da sie jakoś łyknąć.
Grafika jest na bardzo wysokim poziomie a twórcy zapewniają, że w pełnej wersji grafika będzie jeszcze lepsza, a gra zostanie także bardziej dopracowana.
Dźwięk - każdy kto słyszał ryk działka A10 pewnie już sobie wyrobił zdanie Jeśli nie, to jest szansa usłyszeć na filmiku poniżej
Efekty cząsteczkowe - powiem tak, gdy tylko gram w jakąś grę, od razu myślę o zmienianiu efektów cząsteczkowych na te swojej roboty. Twórcy zwykle nie przykładają sie do tego jakże ważnego czynnika wpływającego na frajdę i realizm gry. Od początku gry w BC2 nie mogłem nacieszyć oczu tymi wybuchami, dymem, ogniem a nawet kurzem i śniegiem na polu bitwy. Jest to chyba jedyna gra, w której uderzenia pocisków karabinów są dużej, realistycznej wielkości, nie wspomnę o wybuchach bomb, pocisków czołgów i rakiet.
Cud miód i orzeszki, jak dla mnie gra roku na 100%. Pomimo tego, że MW2 jest trochę innym gatunkiem, to panowie z EA bardzo się postarali i pokonali Activision pod względem graficznym, dźwiękowym, realizmu, i czego tam jeszcze, nie wiem - wracam do gry
BLADE CP PRO (zkretowany)
SPEKTRUM DX6I
RAYTRONIC C14
skru
Temat postu:Wysłany: 02-02-2010 - 12:09
HeliModerator
no robi wrazenie !!!
_________________ MIKADO ELEKTROZÜNDER
ES FPV
DX7
skru
Temat postu:Wysłany: 23-02-2010 - 00:40
HeliModerator
powiem ze po zassaniu ,zaczęło się od problemów z serwerem,sama gra,zawieszanie się itd gra nie robi na mnie wrażenia, chociaż nie należy do kiepskich .Poczekam na caly produkt bo po 4 podejściach do tej bety skończyło sie na tym ze kolejny raz szedłem COD MW2 na wyższym poziomie
_________________ MIKADO ELEKTROZÜNDER
ES FPV
DX7
maczar
Temat postu:Wysłany: 23-02-2010 - 08:20
HeliModerator
Na jakim sprzęcie gracie? Ja pykam na PS3. Może zeobimy sobie druzynke?